FAQ

Vragen? Bekijk eerst onze FAQ. Vragen die we vaker binnen krijgen plaatsen we hier, zodat je niet hoeft te wachten op ons! Staat je vraag er toch niet tussen? Neem dan contact op via een van de onderstaande mogelijkheden.

Filter op

Levering

Wat is de levertijd?

Wasombouw hanteert een levertijd van 1-4 weken. Op de productpagina vind je voor elk product de leverdatum. Wij houden je per mail op de hoogte over de verwachte levering. Een week voor levering ontvang je een e-mail met details hierover. Wasombouw bezorgt in Nederland en België.

Hoe verloopt het bezorgproces?

Alle bestellingen worden verzonden door ons extern transportbedrijf, namelijk Sanders Fritom. De leveringen vinden alleen plaats op werkdagen en kantooruren. Zodra de bestelling compleet en gereed staat, nemen wij per mail contact met je op voor een bezorgdatum. Indien de bezorgdatum schikt, zal Sanders Fritom op de dag van de levering een track & tracé code sturen. Zo weet je precies het tijdstip van de levering. Ook is er een mogelijkheid om een andere locatie rondom het huis af te spreken voor de levering. Indien er akkoord is gegaan met de leverdatum, maar niemand aanwezig is tijdens de bezorgafspraak, dan moet de transporteur de bestelling voor de tweede keer aanbieden. Hier kunnen extra kosten aan verbonden zijn. Het product wordt geleverd als een bouwpakket (pallet + bestelling). De transporteur levert de bestelling tot aan de voordeur en is dus niet verantwoordelijk voor het naar binnenbrengen van het pakket. Belangrijk: Onze bezorgdienst betreft een drempelservice. We bezorgen het product dus tot aan de eerste drempel van het huis of appartement. Als je in een appartementencomplex woont, is dit de voordeur van het gebouw. De bezorger zal de bestelling niet op etage brengen. Je kunt altijd vragen of de bezorger de pakketten op etage wil brengen, de keuze zal dan aan hem of haar zijn.

Hoe hoog zijn de verzendkosten?

De standaard verzendkosten van Wasombouw bedragen € 49. Dit geldt voor zowel bestellingen in Nederland als België.

Bijzondere locaties
Meerprijzen voor bijzondere locaties gelden alleen voor plaatsen in Nederland of België die niet via de normale weg bereikbaar zijn. Indien er gebruik moet worden gemaakt van bijvoorbeeld een veerboot of pont kunnen er extra bezorgkosten in rekening worden gebracht. Dit gebeurt altijd tijdens het bestellen dus u komt nooit voor verrassingen te staan

Ik heb een beschadigd onderdeel ontvangen, wat zal ik doen?

Allereerst excuses voor dit ongemak! Stuur ons een e-mail met foto's en de letter van het beschadigde onderdeel (aangegeven in de montagehandleiding). Wij beantwoorden je e-mail binnen 24 uur en proberen het probleem zo snel en goed mogelijk op te lossen.

Kan ik mijn bestelling later dan de aangegeven levertijd ontvangen

Ja dit kan zeker. Tijdens het bestellen geef je bij de bestelnotities aan wanneer je het product wilt ontvangen. Wij houden hier rekening mee.

Producteigenschappen

Van welke kwaliteit is het materiaal?

Kwaliteit staat bij Wasombouw hoog in het vaandel. Daarom zijn we getest door o.a. TÜV en hebben we het kwaliteitskeurmerk ontvangen. Onze producten zijn gemaakt van hoogwaardig MDF-materiaal. Dit maakt ze robuust, stabiel en veilig. Bovendien zijn al onze kasten IAF- en IAS gecertificeerd, wat betekent dat ze door deskundigen zijn getest en aan alle eisen voldoen.Het MDF-materiaal heeft een dikte van 18 mm. Dankzij deze dikte worden de trillingen van de toestellen goed geabsorbeerd door de kast en hebben ze door de stevige constructie ook een geluidsabsorberend effect. De bodemplaten van onze wasmachinekasten hebben een extra dik ontwerp van 30 mm.

In welke kleuren zijn de kasten verkrijgbaar?

Onze kasten zijn verkrijgbaar in de kleuren matwit en matzwart. De meegeleverde voetstukken zijn van dezelfde kleur als de kast. Bekijk voor meer inspiratie naar onze praktijkvoorbeelden.

Heeft de kast waarin de machine wordt geplaatst een achterwand?

De kast waarin de wasmachine of droger geplaatst wordt heeft geen achterwand. De achterkant van deze kast is open, zodat er ruimte is voor de leidingen, slangen en elektronica. Er is ook een opening van 5 cm achter de kast, zodat de leidingen en slangen erachter kunnen worden aangesloten.

Is het mogelijk om een kraan achter de wasmachine te plaatsen?

Het is mogelijk om de kraan achter in de kast te verwerken. Gebruik hiervoor een compacte beluchterkraan. Deze compacte beluchterkraan is te verkrijgen bij elke willekeurig bouwmarkt. Wil of kan je geen compacte kraan gebruiken dan hebben we hier een andere oplossing voor.
 • Draai de kraan een kwartslag, zodat alles netjes in de kast verborgen blijft.
 • Monteer de kast 5 CM van de muur, zo ontstaat er 10 CM ruimte voor het leidingwerk.
 • Plaats de kraan naast de kast, zo blijft de kraan altijd beschikbaar.

Zijn de kasten vochtbestendig en spatwaterdicht?

De wasmachinekasten van Wasombouw zijn geschikt voor gebruik in een vochtige omgeving. Onze meubels zijn gemaakt van hoogwaardig MDF-materiaal. De buitenlaag is bekleed met waterbestendig melamine (net zoals in de keuken-, badkamer- en meubelindustrie) waardoor het materiaal vochtbestendig is. Onze meubelen zijn daarom ook geschikt voor de badkamer.De verbindingen van onze kasten zijn gelijmd met PU-lijm en zijn spatwaterdicht. Wij hebben ook een metalen bodemplaat ontwikkeld die bij elke wasmachinekast wordt geleverd (kast waar de wasmachine in komt). Deze wordt onder de wasmachine geplaatst, staat aan de zijkanten rechtop en is aan de voor- en achterkant afgerond. Dit zorgt ervoor dat er geen water in de randen van de wasmachine kast kan komen.Het kan soms gebeuren dat de wasmachine zoveel water verliest dat een lekbak niet volstaat om dit te compenseren. Daarom biedt Wasombouw elke klant 3 jaar lekkage garantie. Neem voor meer informatie contact op met onze klantenservice.

Kan de kast omvallen?

Wasombouw adviseert de wasmachine kast altijd aan de muur te bevestigen. Hiervoor leveren we bevestigingsmateriaal (4 muurbeugels) mee. Veranker hiermee de kast aan de muur.

Is de kast bestendig tegen trillingen?

Ja, door de stevige constructie van de kast worden trillingen geabsorbeerd. Wasombouw heeft een extra dikke bodemplaat ontwikkeld van 30 mm waar de machines op komen te staan. Door deze constructie is de kast in staat om de trillingen te absorberen. Daarnaast adviseert Wasombouw de kast aan de muur te monteren.De kasten van Wasombouw zijn getest door TÜV. Onze kasten zijn door TÜV o.a. getest op veiligheid, stabiliteit, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.  Wij kunnen met trots vermelden dat Wasombouw voor al deze testen geslaagd is. Met het veiligheidskeurmerk kunnen we 100% garanderen dat onze kasten stevig en sterk zijn.

Kan de wasmachine tijdens het centrifugeren uit de kast vallen?

Nee, de stevige constructie van de kast voorkomt dat de wasmachine eruit valt tijdens het centrifugeren. We leveren 4 muurbeugels mee zodat de kast stevig gemonteerd wordt aan de muur. We leveren ook standaard voetstukken mee voor de machines. Het voetstuk monteer je vóór de machines. Dit zorgt voor extra veiligheid. Let bij de montage op dat de kast en de wasmachine waterpas staan. Dit voorkomt extra trillingen.

Kan de warme lucht van de droger uit de kast ontsnappen?

Ja, de warme lucht van de droger kan ontsnappen via het ventilatierooster. Deze is aan de bovenkant van de kast bevestigd waar de machines in komen te staan. Zo blijft de warmte niet in de kast hangen.

Staan de kasten op stelpoten en hoe hoog zijn ze?

Wasombouw levert kasten op stelpoten, zo kan elke kast waterpas komen te staan. Dit is belangrijk om de machines goed te plaatsen en om trillingen tegen te gaan. De stelpoten zijn ongeveer 2 cm hoog. Op onze website staan de maten van de hoogte van de kasten inclusief stelpoten.

Hoe ver staan de wasmachines van de vloer af?

De machines staan op een hoogte van circa 56 cm. Dit is de ideale werkhoogte om de was te doen zonder te hoeven bukken.

Wat zijn de afmetingen van de ruimte waarin de machine wordt geplaatst?

De maten van de nis waar de machine in komt: H. 86,4 x B. 63 x D. 58 cmBinnenmaat van de grote onderlade box: H. 30,5 x B. 54,5 x D. 43,5 cm.

Wat is het soft-close systeem?

De kasten van Wasombouw sluiten met een soft-close systeem. Bij het sluiten van een deur vertraagt dit systeem het sluiten en valt de deur langzaam in zijn eindpositie. Hierdoor sluit de deur rustig. Dit verhoogt ook de levensduur van de kast, omdat de deur niet hard kan worden dichtgeslagen.

Waarom wordt MDF-materiaal gebruikt in plaats van spaanplaat?

Wasombouw kasten zijn om verschillende redenen gemaakt van hoogwaardig MDF-materiaal in plaats van spaanplaat. MDF bestaat uit vele lagen hout waardoor het zwaarder, dikker, dichter en minder waterdoorlatend is dan spaanplaat. Dit hout heeft meer kracht en is scheur- en slipbestendig. Dit materiaal is een uitstekende keuze voor meubilair zoals wasmachine kasten.MDF-materiaal is tegen bijna elke verwerking bestand. In onze kasten is het mogelijk om een uitsparing te maken zonder dat de stabiliteit van de kast in gevaar komt. MDF-materiaal wordt bovendien zeer milieuvriendelijk geproduceerd en is gemakkelijk te monteren.

Kan de wasmachinekast een zware wasmachine of droger dragen?

Onze kasten zijn geschikt voor vrijwel alle wasmachines en drogers. De belasting van de kast is door TÜV getest en onze basiskasten hebben een maximaal draagvermogen tot 300 kg. Ook worden de machines geplaatst op een 30mm extra dikke MDF-plaat. Het resultaat is een stevig kast waarin de wasmachine en droger veilig staan.

Montage

In welke verpakking zit de montagehandleiding?

Onze kasten worden geleverd als bouwpakket, dit bestaat uit verschillende dozen. De montagehandleiding voor de witte kasten zit in doos WAS 001-W. De montagehandleiding voor de zwarte kasten zit in doos WAS 004-Z.

Waar kan de kraan het beste geplaatst worden?

Het is raadzaam om de kraan naast de kast te plaatsen, zodat deze altijd goed bereikbaar is. Je kunt hiervoor een uitsparing maken in de zijkant van de kast. Als de kraan achter de kast moet worden gemonteerd, is hiervoor een vrije ruimte van 5 cm achter de kast beschikbaar.Monteer bij voorkeur een compacte beluchterkraan die korter is dan 5 cm. deze beluchterkraan is in elke willekeurige bouwmarkt verkrijgbaar. Heb je geen compacte beluchterkraan? Geen probleem!  Plaats dan de kast 5 cm af van de muur, zodat er in totaal 10 cm ruimte ontstaat voor de kraan en het leidingwerk. Of kies ervoor de kraan een kwartslag te draaien zodat alles mooi achter de kast verdwijnt. Neem voor meer vragen contact op met onze klantenservice.

Wat zijn de afmetingen van de nis waar de machines in worden geplaatst?

De binnenafmetingen van de nis waarin de machines worden geplaatst zijn 63 cm breed, 86,4 cm hoog en 58 cm diep. De machines (zie hieronder) met de volgende afmetingen passen in de nis van de kast: breedte < 63 cm, diepte < 58 cm en hoogte < 86,4 cm. 

Hoe plaats je de machines in de kast?

Monteer eerst de lekbak met de meegeleverde schroeven op de bodemplaat. Plaats hierna de machines stap voor stap in de kast. Nadat de machine in de kast staan monteer je het voetstuk (kiepzekering) voor de machine. Let op: til machines met twee personen op om in de kast te plaatsen.

Op welke hoogte moeten de afvoer, kraan en elektra geplaatst worden?

We adviseren bij de kasten waar de machines op hoogte komen te staan om de afvoer en kraan op een hoogte van ongeveer 120 cm te monteren. Zorg ervoor dat de elektra ten minste 10 cm boven de afvoer en kraan worden gemonteerd. Voor onze classic modellen adviseren we om de kraan en afvoer op een hoogte tussen 65-82 te monteren. Let op: houd hier ook rekening mee dat er ook nog elektra is voor de droger, plaatst deze bij voorkeur op een hoogte van 120 cm.

Waar moet ik op letten tijdens de montage van de wasmachine kast?

Wij adviseren bij de kasten waar de machines op hoogte komen te staan om de afvoer en kraan op een hoogte van ongeveer 120 cm te monteren. Zorg ervoor dat de elektra ten minste 10 cm bij voorkeur boven de afvoer en kraan worden gemonteerd. In geval van onze classic modellen adviseren wij om de kraan en afvoer op een hoogte tussen 65-82 te monteren. Let op: houd hier ook rekening mee dat er ook nog elektra is voor de droger, plaatst deze bij voorkeur op een hoogte van 120 cm.

Moet de kast aan de muur worden gemonteerd?

Monteer de kasten aan de muur. Dit is belangrijk om de veiligheid te garanderen. We leveren bevestigingsmateriaal mee. Weet je niet zeker of de muur geschikt hiervoor is? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Hoeveel mensen zijn er nodig om een wasmachine kast in elkaar te zetten?

We adviseren om de wasmachine kast met twee personen in elkaar te zetten.

Garantie en retourbeleid

Wat is de garantieperiode?

Wasombouw biedt bij normaal gebruik van de producten een garantieperiode van 3 jaar op fabricagefouten. Ook bieden we als extra service 3 jaar lekkage garantie bij aankoop van een wasmachine kast. Onder de volgende voorwaarden kan Wasombouw geen garantie bieden:
 • Ontbreken van het aankoopbewijs.
 • Onzorgvuldige of verkeerde montage.
 • Normale slijtage en verkleuring door lichtinvloeden.
 • Nalatig onderhoud of onjuist gebruik.
 • Beschadigingen van buitenaf.
 • Veranderingen die buiten Wasombouw zijn aangebracht.
 • Schade door reinigingsproducten en schuurmiddelen.
 • Schade door huisdieren.
 • Door een verkeerde plaatsing.
Een wasmachine kast mag bijvoorbeeld niet geplaatst worden voor een inloopdouche zonder deuren. Dit omdat te veel water beschadigingen kan veroorzaken.

Is het mogelijk om producten te retourneren?

Ja, het is mogelijk om een bestelling tot 14 dagen na ontvangst te retourneren. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. Wasombouw neemt de producten graag onder de volgende voorwaarden:
 • Het product is ongeopend en zit in de originele verpakking.
 • Het product is niet gemonteerd.
 • Het product is niet gebruikt.
Kijk voor meer informatie over het retourproces op de pagina Retourneren & Garantie.

Hoe gaat Wasombouw om met mijn klachten?

Heb je een klacht over een product? Samen met jou gaan we op zoek naar de best mogelijke oplossing. Hierbij kunnen we om foto’s van het product vragen, zodat we de melding zo goed mogelijk kunnen beoordelen. Valt het onder de garantievoorwaarden? Dan pakt Wasombouw de melding kosteloos op. Indien dit niet het geval is, gaat Wasombouw alsnog voor jou. Mochten hier extra kosten bij komen kijken dan bespreken we dit vooraf. Kijk voor meer informatie over het indienen van een klacht op de pagina Klachten.

Wat is de garantieperiode?

Wasombouw biedt bij normaal gebruik van de producten een garantieperiode van 3 jaar op fabricagefouten. Ook bieden we als extra service 3 jaar lekkage garantie bij aankoop van een wasmachine kast. Onder de volgende voorwaarden kan Wasombouw geen garantie bieden:
 • Ontbreken van het aankoopbewijs.
 • Onzorgvuldige of verkeerde montage.
 • Normale slijtage en verkleuring door lichtinvloeden.
 • Nalatig onderhoud of onjuist gebruik.
 • Beschadigingen van buitenaf.
 • Veranderingen die buiten Wasombouw zijn aangebracht.
 • Schade door reinigingsproducten en schuurmiddelen.
 • Schade door huisdieren.
 • Door een verkeerde plaatsing.
Een wasmachine kast mag bijvoorbeeld niet geplaatst worden voor een inloopdouche zonder deuren. Dit omdat te veel water beschadigingen kan veroorzaken.Neem bij vragen over de garantievoorwaarden contact op met onze klantenservice.